Kreditforsikring versus selvforsikring

Selvforsikring betyder ganske enkelt, at man lægger penge til side i tilfælde af misligholdelse af tilgodehavender. Ofte sætter virksomheder simpelthen et beløb til side på en separat bankkonto til nødsituationer.

Denne måde at sikre sig på går tilbage til tiden, før man begyndte at tilbyde forsikringer, og er egentlig bare sparsommelighed. Det kan være nok at lægge noget til side til en regnvejrsdag for at beskytte din virksomhed mod lejlighedsvise dårlige kunder, men i nutidens komplekse forretningsklima er kundeinsolvens blot en af mange trusler.

 

Fordelene ved selvforsikring

Det er nemt at bruge en finansiel buffer til at beskytte din virksomhed. En sådan buffer giver din organisation kontrol og kan bruges mod alle slags uforudsete begivenheder, ikke kun til at dække tab på tilgodehavender. Det betyder også, at virksomheden ikke behøver at betale forsikringspræmier.

 

Ulempen ved selvforsikring

Hvis du planlægger at forsikre dig selv, er det vigtigt at huske, at når pengene er væk, er de væk. Du kan ikke kontrollere, hvad der sker med andre virksomheder, og hvis mere end en eller to går konkurs, kan pengene hurtigt slippe op. Husk, at forsikringsselskaberne har meget dybere lommer.

Hvor meget kan din virksomhed realistisk set spare op til at dække eventuelle tab? Tabene kan være meget større end det, din virksomhed kan sætte til side. Ved at bruge kreditforsikring i stedet for at være selvforsikret, undgår virksomheden også at binde kapital. Denne kapital kan bruges til vækst.

 

Er kreditforsikring en bedre løsning?

Det mener vi. Ud over at udbetale kompensation for tab tilbyder vi en række ekstra tjenester til vores forsikringstagere.

 Med Coface-kreditforsikring får du adgang til vores database med løbende opdaterede finansielle oplysninger om 190 millioner virksomheder verden over, hvilket giver dig en meget bedre chance for at undgå misligholdelse.

 Coface tilbyder også gratis adgang til omfattende business intelligence, hvor din organisation kan lære mere om politisk risiko, økonomiske tendenser og få adgang til eksklusive landerapporter.