Inkasso: Sådan får du din betaling, før det er for sent!

Gammel gæld, mislykket intern gældsinddrivelse, besværlige eller måske endda utilgængelige kunder? Det sker ikke kun for din virksomhed: 80 % af virksomhederne har svært ved at inddrive ubetalt gæld! Når det sker for dig, er det en god ide at få hjælp fra en inkassoekspert, så du kan få betaling, før det er for sent. Husk: 25 % af ubetalt gæld medfører konkurs.

Din gæld har været forfalden i (for) lang tid

Din virksomhed skal løbende tage stilling til, om du vil give kredit til dine kunder på både hjemmemarkedet og eksportmarkederne, men det kan gøre dig sårbar over for risikoen for misligholdelse eller insolvens. Har du (længe) haft en manglende betaling i dit regnskab, som du (stadig) ikke kan slippe af med?

Ubetalte fakturaer kan udgøre en alvorlig trussel mod dit cashflow og din virksomheds økonomi. Og jo længere tid der går, desto sværere bliver det at inddrive restancerne! Du behøver dog ikke spilde værdifulde menneskelige og økonomiske ressourcer på at inddrive ubetalt gæld. Det kan være en god ide at kontakte en inkassoekspert, hvis du vil have en større chance for at inddrive dine tilgodehavender før de bliver umulige at inddrive!

 

Når dine egne inddrivelsesforsøg slår fejl

Telefonopkald, breve, e-mails, påmindelser, retskendelser, endnu flere påmindelser og påkrav. Venter du (stadig) på at få betaling for dine ubetalte fakturaer på trods af alt det, du selv har gjort internt (og al den tid, du har spildt)? 

Inkasso er en kedsommelig opgave – det kræver tid, penge, en enorm arbejdsbyrde, specifik juridisk ekspertise … og erfaring! Retssager tager for det meste lang tid, den lokale lovgivning kan variere (og kan være svær at overskue), og betalingsadfærden er også meget forskellig fra land til land. Hvis du befinder dig i denne situation, er det en god idé at kontakte en professionel inkassoekspert – det kan endda være en win-win-situation for dig.

Når du bruger vores inkassoservice, giver vi dig 100 % dedikerede teams, vores verdensomspændende netværk af juridiske partnere og eksperter med detaljeret viden om lokal og international lovgivning og specifikke juridiske spørgsmål. Der er oven i købet ingen risiko for dig: Du betaler kun, når vi inddriver dine tilgodehavender!

 

Hvis din debitor nægter at samarbejde

Hvis din kunde blankt nægter at betale, er det svært at finde en løsning (også en mindelig løsning). Hvis du vælger at lade et professionelt firma som Coface inddrive din gæld, vil vores teams gå i dialog med din kunde for at forstå den konkrete årsag til den forsinkede betaling. Vi analyserer samtidig kundens økonomiske solvens, så vi kan finde den bedste betalingsløsning.

Hvis din kunde hele tiden lover at betale, men ikke lever op til sine løfter, kommer du sandsynligvis til at bruge en rigtig meget tid på at finde en løsning. Det kan blive alvorligt for din virksomhed … og derfor anbefaler vi på det kraftigste, at du henvender dig til en ekspert som Coface.

 

Hvis din kunde ikke ringer tilbage

En kunde, der undgår al kontakt, bliver hurtigt en problematisk debitor, hvilket giver en endnu mere bøvlet inkassoproces, som hurtigt kan forvandle ubetalt gæld til debitortab.

Coface finder hurtigt kunden: vores unikke, globale database benytter de data, der analyseres i vores rolle som verdens førende inden for kreditforsikring og virksomhedsinformation. Når vi har fundet din debitor, ved vi præcis, hvordan vi skal tage kontakt og sørge for, at de afregner så hurtigt som muligt.

Når kommunikationen er genoprettet, udnytter Cofaces afdelinger alle vores ressourcer for at nå frem til en (helst mindelig) løsning sammen med din kunde. Der er tilmed endnu en fordel: Når du bruger en tredjepart som Coface, kan du inddrive din ubetalte gæld, mens din forretningsrelation med kunden forbliver intakt.

Her hos Coface har vi alt, hvad du skal bruge for at sikre, at du får et positivt resultat på ingen tid: viden, værktøjer til solvensanalyse samt erfaring. Når du står over for en ubetalt gæld, skal du handle hurtigt og håndtere processen dygtigt for at få et godt resultat! 
Thierry Gasnier, direktør for krav og inkasso i koncernen

 

4 gode grunde til at overdrage ubetalt gæld til Coface

  1.  Hurtig inkasso: Coface er verdens førende inden for kreditforsikring, så vores inkassoservice giver dig en større chance for at få din betaling. Vi sparer dig tid, så du kan fokusere på at skabe vækst i din virksomhed. Vi kontakter debitor inden for 24 timer, når vi har bekræftet din henvendelse. Den indledende kontakt kan blive fulgt op med besøg på adressen, forhandling og retssag, hvis det er nødvendigt.
  2.  I hele verden: Med vores unikke netværk med 200 lokale eksperter og mere end 250 internationale juridiske partnere inddriver Coface din ubetalte gæld i 190 lande, samtidig med at vi overholder de regler for professionel adfærd, der gælder i de relevante jurisdiktioner. Vores lokale kontakter har en omfattende forståelse af sprog, lovgivning, marked og betalingsvaner. Du har kun ét enkelt kontaktpunkt, uanset hvilket land debitor befinder sig i. Din kontaktperson sørger for at håndtere din inkassoanmodning for at begrænse dine tab og forstyrre dine forretningsaktiviteter mindst muligt. 
  3. Du betaler kun for de beløb, vi inddriver: Hvad angår inkassoprocessen, skal du kun betale Coface, hvis vi lykkes med inddrivelse. Derfor er det også vigtigt for os, at vi arbejder effektivt!
  4. Beskyt din virksomheds omdømme: Vi mener, at en retfærdig aftale er bedre end en dårlig retssag, og derfor arbejder vores forhandlere hen imod mindelige løsninger. Det er udfaldet i 90 % af vores inkassosager. Der er også den ekstra fordel, at denne tilgang er med til at opretholde en god forretningsrelation til din kunde. Desuden beskytter det dit brands omdømme.

Forfattere og eksperter

  • Thierry GASNIER

    Group Claims and Collection Director