Hvilke vækstmarkeder kan blive morgendagens vindere?

Ud over at være anderledes funderede end Vesten, har landene på den sydlige halvkugle også meget forskellige - og til tider modstridende strategiske interesser. Hvilke emerging markets kan få mest ud af de forandringer, der finder sted på den økonomiske verdensscene?

Cofaces hovedscenarie for i år er en langstrakt blød landing for den globale økonomi (+2,3% efter +2,6% i 2023). Mens stigende geopolitiske risici (Det Røde Hav, Mellemøsten) kan forstyrre globale forsyningskæder, og inflationspres stadig spøger i kulissen for udviklede økonomier og virksomheder, bør den globale vækst forblive over 2%. "Og det er mere end nogensinde takket være emerging markets," understreger Bruno de MOURA FERNANDES, chef for makroøkonomisk analyse hos Coface.

Udfordring af vestlige værdier, uvennerne Kina-USA : I en verden i forandring kan emerging markets drage fordel af selektivt at kunne give Kina, USA eller andre regionale magter fordele eller muligheder.

 

Over 70 % af den globale vækst genereres af vækstøkonmierne

Emerging markets vil være de vigtigste drivkræfter i den globale økonomi i 2024.

"Med aftagende vækst i USA og fortsat svag vækst i eurozonen vil de nye markeder være de vigtigste drivkræfter i den globale økonomi i 2024. Emerging markets forventes at bidrage med 1,7 % af den globale BNP-vækst på 2,3 %. I alt vil over 70% af den globale vækst blive genereret af emerging markets, det højeste niveau siden 2013. Denne multipolære, indbyrdes afhængige, til tider fjentlige og ved første øjekast uorganiserede globale økonomi, åbner op for en række muligheder for vækstmarkederne", analyserer Bruno de MOURA FERNANDES.

Click to watch Bruno de Moura Fernandes' interview

Ind i mellem nye geopolitiske alliancer, stigningen af regionale handelsaftaler og – nu også - brugen af lokale valutaer i international handel: Hvilke vækstmarkeder har evnerne, ressourcerne og de effektive strategier til at blive de store vindere i morgendagens verden? Vores økonom Bruno de Moura Fernandes giver os nogle svar i denne video.

 

Forfattere og eksperter

Se vores løsning