Group working on same computerGroup working on same computer

5 myter om kreditforsikring

"Kreditforsikring er for dyrt og dækker ikke mine behov", "Håndtering af kreditrisiko er en hindring for forretningsudvikling", eller "Jeg har de økonomiske ressourcer til at dække eventuelle ubetalte fakturaer!". Har du nogensinde tænkt nogle af disse tanker? Det kan være nyttigt at genbesøge stereotyperne om kreditforsikring, især på et tidspunkt, hvor hyppigheden af krav stiger, og risikoen for misligholdelse vokser.

1. Håndtering af kreditrisiko er en hindring for forretningsudvikling

 

Den ene ønsker at sikre sin forretning, den anden ønsker at erobre nye markeder. Hvem siger, at kreditchefen og sælgeren har modstridende mål? Når alt kommer til alt, hvad er så meningen med at indgå en aftale med en kunde, der ikke har ressourcerne til at opfylde sine forpligtelser? Det er meget bedre for salgs- og kreditstyringsteams at arbejde sammen - og endda så tæt som muligt!

Bare ét udestående tilgodehavende kan have alvorlige konsekvenser for din virksomhed. Især i betragtning af den kraftige stigning i misligholdelser og konkurser siden 2023, som har overgået niveauet fra før Covid. Vidste du, at 80% af alle virksomheder i dag har ubetalt gæld? Og at 25% af disse udestående fakturaer fører til konkurs?

 Når du bruger en global kreditforsikringsekspert som Coface, kan du styre din risiko mere effektivt og reducere sandsynligheden for dårlig gæld. Kreditforsikring giver dig mulighed for at udvikle din virksomhed sikkert og hjælper dig med at træffe de rigtige beslutninger for at styre din kommercielle strategi mere effektivt.

 

2. Hvorfor skal jeg tegne en kreditforsikring? Jeg kender mine kunder rigtig godt, og det har jeg gjort i lang tid!

Den første fælde, man skal undgå i kommerciel risikostyring? At basere kreditbeslutninger udelukkende på standardkredittjek eller offentlige regnskaber. Lad dig ikke lulle ind i en falsk følelse af sikkerhed: Faren er, at du først finder ud af, at din kunde eller leverandør er i en dårlig økonomisk situation, når virksomheden allerede er på vej mod konkurs! Det gør det svært at komme ud af forretningsforholdet. I værste fald risikerer du at lide store økonomiske tab.

For at kunne udvikle din virksomhed med fuld tillid er du nødt til at sikre dig, at du har en omfattende, præcis og opdateret vurdering af din risikoeksponering. Denne vurdering bør være baseret på både dine markeder og forretningspartnere samt deres geografiske placering. Cofaces business intelligence-tjenester integrerer realtidsdata fra flere kilder for at vurdere, om en virksomhed sandsynligvis vil gå konkurs inden for de næste 12 måneder. Dette omfatter adgang til en database med 190 millioner virksomheder, betalingshændelser rapporteret af vores 50.000 kunder, vores verdensomspændende netværk af informationspartnere og analyser udført af vores 700 risikoanalytikere. Og alt dette kommer med en garanti: Vores kunder får adgang til de samme data, som ligger til grund for vores egne kreditbeslutninger. Hvis vi ikke stoler på vores analyser, hvorfor skulle du så?

 

3. Svindlere går kun efter store virksomheder

Sandheden er, at svindlere næsten altid vælger den vej, hvor der er mindst modstand, uanset størrelsen på den virksomhed eller branche, de går efter. Der findes ingen officielle tal for virksomhedssvindel, men al forskning kommer frem til den samme konklusion: Problemet er enormt. Og det er helt sikkert vokset i de senere år, i takt med at digitaliseringen er blevet meget mere udbredt.

Er du CEO, kreditchef eller CFO? Så skal du være forsigtig: Din virksomhed kan blive offer for svindel eller bedrageri. Svindel med falske leverandører er f.eks. en af de tre største kilder til svindel i erhvervslivet. Og selvom det økonomiske tab måske ikke er så stort for store virksomheder, kan det være meget sværere at bære for mindre virksomheder.

Med Cofaces business intelligence- og kreditforsikringsløsninger kan du øge din evne til at opdage potentielle svindelforsøg. Vores løsninger hjælper dig med at kontrollere din risikoeksponering mere præcist og træffe forebyggende foranstaltninger. Vi analyserer potentielle kunder og leverandører, holder dig opdateret om deres aktiviteter og dobbelttjekker, at de er dem, de giver sig ud for at være. Vi overvåger også svindelrapporter og giver dig regelmæssige opdateringer om mistænkelige aktiviteter, der involverer dine forretningspartnere.

 

4. Kreditforsikring er en dyr løsning, der ikke opfylder mine behov

Virksomheder mener altid, at kreditforsikring koster for meget - så længe deres handelspartnere (kunder eller leverandører) overholder deres forpligtelser! Men er du klar over, hvor stor indflydelse én ubetalt faktura kan have på din virksomhed? Lad os sige, at du har et tilgodehavende på 10.000 euro, og din margin er 10 % - din virksomhed skal generere et mersalg på 100.000 euro!

Cofaces kreditforsikring omfatter yderligere tjenester, der hjælper med at sætte en stopper for ubetalte tilgodehavender:

  • Business intelligence: giver dig en realtidsvurdering af dine handelspartneres (kunders og leverandørers) økonomiske soliditet baseret på deres økonomiske og politiske forhold.
  • Analyser og vurderinger foretaget af vores økonomer og risikoanalytikere, som hjælper dig med at træffe informerede beslutninger og styre din udviklingsstrategi i den rigtige retning for et specifikt marked, en sektor eller en partner.
  • Inddrivelse af udestående fakturaer.
  • Erstatning af ubetalte tilgodehavender gennem kreditforsikring.

Vores globale ekspertise inden for risikostyring, som har været anerkendt i over 75 år, hjælper dig med at gøre din virksomhed mere rentabel og sikker. Vi stiller vores ekspertvurderinger til rådighed for vores kunder gennem en omfattende portefølje af løsninger: kreditforsikring, single risk-forsikring, factoring, obligationer, forretningsinformation og inkasso.

Cofaces risikoanalytikere og kundeteams hjælper over 50.000 erhvervskunder i hele verden, i alle størrelser og brancher, med at håndtere kreditrisici. Business intelligence er en vigtig del af den service, vi tilbyder vores kunder. Det omfatter tjenester som overvågning af forretningspartnere, vurdering af sandsynligheden for misligholdelse og adgang til realtidsdata - alt sammen for at beskytte virksomheden mod højrisikokunder.

Selvom mange mennesker ikke kender til kreditforsikring, er det et effektivt værktøj til at kontrollere kommerciel risiko. Det indebærer overvågning af eksisterende kunders betalingsadfærd, vurdering af potentielle forretningspartnere og indsamling af forretningsinformation om hele forsyningskæden.
Nicolas Garcia, Group Commercial Director

Adgang til opdateret business intelligence er især vigtig i dagens usikre og ustabile økonomiske miljø. Sidst, men ikke mindst, giver kreditforsikring ro i sindet for dine forretningspartnere: banker, leverandører og kunder. Det er et tegn på god ledelse og baner vejen for bedre finansielle vilkår for dine transaktioner. Takket være vores unikke netværk af 200 lokale eksperter og over 250 juridiske partnere kan Coface erstatte dine tab overalt i verden - med hurtig ekspeditionstid.

Cashflow og behov for arbejdskapital, lettere adgang til finansiering eller sikkerhed i forsyningskæden: Det er svært at måle rentabiliteten af kreditforsikring, men fordelene er alment kendte og anerkendte af brugerne. Ikke mindst fordi det betyder, at du kan udvikle din virksomhed med ro i sindet. Og det er noget, man ikke kan sætte en pris på!

 

5. Selvforsikring er billigere!

Hvad er pointen med at tegne en kreditforsikring, hvis jeg allerede har en tilstrækkelig økonomisk buffer til at modstå et tab, hvis en kunde går konkurs? Det er korrekt i teorien, men det er en tilgang, der sjældent favner alle udfordringer. Ud over de reelle omkostninger ved ubetalte tilgodehavender kan en stor virksomheds konkurs føre til en dominoeffekt, hvor mange af dens leverandører går konkurs i løbet af få måneder, hvilket skaber kaos i hele branchen. Har du tilstrækkelige reserver til at dække tabet af flere kunder eller leverandører på så kort tid? Har du ekspertise inden for inkasso? Og hvad med betalingsvaner, lokale love og specifikke krav?

Er I klar over hvilke risici det indebærer at vælge at være selvforsikret? Hver gang I giver kredit til jeres kunder på både hjemme – og eksportmarkedet, indebærer det en risiko for at en kunde misligholder sine forpligtelser eller går konkurs. Hvis det sker, vil ubetalte fakturaer reducere jeres cash flow og endda true jeres virksomheds overlevelse.  Denne praksis indebærer en risiko for, at en kunde eller leverandør misligholder sine forpligtelser eller går konkurs. Hvis det sker, vil ubetalte fakturaer og udestående tilgodehavender reducere pengestrømmen og endda true din virksomheds overlevelse.

Faktisk er selvforsikring en "løsning", der kræver flere ressourcer - menneskelige og økonomiske - end forventet. Det omfatter indsamling og analyse af økonomiske oplysninger om dine forretningspartnere, beslutninger om betalingsevne og kreditlinjer, inddrivelse af ubetalte fakturaer og indledning af retssager, hvis du ikke kan inddrive dem. I virkeligheden er selvforsikring det samme som slet ikke at have nogen forsikring eller beskyttelse. Du tager selv hele risikoen, hvilket betyder, at du ikke har nogen garanti for, at din virksomhed vil blive godtgjort, hvis den lider et tab!

Forfattere og eksperter

  • Nicolas GARCIA

    Group Commercial Director