Coface X Rel8ed: "I dag er datavidenskab en vigtig komponent i risikostyring"

Rel8ed, der for nylig blev opkøbt af Coface, er en nordamerikansk dataanalysespecialist, som udvikler innovative løsninger, der gør brug af Big Data og kunstig intelligens.

Hvordan kan vores kreditforsikrings- og forretningsinformationskunder udnytte vores kombinerede ekspertiseområder? Hvorfor er det vigtigt at kapitalisere datavidenskab for at imødekomme markedstendenser og vores kunders skiftende behov? Bob Lytle, adm. direktør og grundlægger af Rel8ed, fortæller mere nedenfor.

 

Bob, kan du fortælle lidt om dig selv og Rel8ed?

Jeg er teknologidirektør og tidligere informationschef for Canadas TransUnion Credit Bureau, som er en amerikansk virksomhed, der indsamler, administrerer og analyserer finans- og budgetinformation om virksomheder og forbrugere med henblik på kreditadministration. Historien om Rel8ed har lidt at gøre med det: På grund af min mangeårige tidligere stilling, fik jeg øjnene op for både kreditforsikring og en fornemmelse af, at der var nogle data, der ikke blev kombineret. Så derfor lavede jeg Rel8ed til at forbinde disse data! 

Vores historie er et ægte iværksættereventyr. Rel8ed er stadig en ret ung virksomhed: Vi startede for syv år siden i Canada med en idé om at udfylde et hul i markedet ved at gøre offentlige dataanalyser let tilgængelige for alle og enhver, og det har virkelig taget fart! Rel8ed er nu en førende leverandør af kommercielle og unikke specialdata til multinationale virksomheder, regeringer og erhvervsorganisationer.

 

Hvad er jeres vigtigste ekspertiseområder og løsninger?

Vi er specialiseret i integration, krydsreferencer, prædiktiv analyse og udledning af Big Data fra flere kilder. Vores arbejde viser, hvordan forretningsdata hænger sammen med andre virksomheder ved at kombinere forskellige data. Vi bruger datavidenskab og prædiktiv analyse og leverer handlingsorienteret indsigt til forretnings- og risikostyring til banker, forsikringsselskaber og forskere, der har brug for at forstå deres marked og øge overskuddet. Vi har nu mere end 125 millioner virksomheder i vores egen globale database og bruger datavidenskab til at modellere globale, offentlige kildedata med vores egne algoritmer for at afsløre vigtig viden og relevante forretningsoplysninger baseret på forbindelserne mellem virksomheder, ejere, leverandører og konkurrenter. På vores innovative og brugervenlige dataportal Diligence er alle disse ressourcer tilgængelige for organisationer i alle størrelser.

Ved risikostyring bidrager vores information også til at styrke virksomhedens compliance. Vi arbejder med Know Your Customer-aspektet, hvilket er stærkt efterspurgt af markedsaktørerne, især med de øgede regeringssanktioner og den globale sammenfletning af forsyningskæder. Meget ofte hører vi om compliance som noget, der kan bringe en handel i fare. For os er det lige modsat! Compliance er en del af nogle indikatorer, der gør det muligt at tage en passende risiko. Så det er direkte relateret til en global tilgang til risikostyring og -vurdering. 

 

Kan du forklare, hvordan Rel8ed har udviklet sig?

Vores udvikling har været drevet af mange pilotprojekter. Vi startede i Canada som en porteføljevirksomhed i Niagaras iværksætterprogram i Ontario. Vi har leveret vores løsninger til organisationer i alle størrelser i både offentlige, private, non-profit og akademiske sektorer. Vi startede i det små …

I 2018 flyttede vi over grænsen til USA og åbnede et kontor i Buffalo i delstaten New York. Et par projekter senere blev vi hurtigt en virksomhed med afdelinger i begge lande og arbejdede for nationale regeringer og større distributører af kreditdata. Denne erfaring har åbnet døre og ført os til miljøer, som vi kun havde drømt om. Et af dem var med Cofaces team, hvilket førte til overtagelsen!

I dag har virksomheder brug for adgang til kvalificeret indsigt, dybdegående information og prædiktiv analyse for at styre deres forretningsbeslutninger i den rigtige retning.

 

Hvorfor besluttede du, at Coface skulle stå for væksten i Rel8ed?

Som en lille startupvirksomhed kan man kun vokse på to måder: Enten må man foretage store kapitalinvesteringer, eller også må man finde en partner. Coface præsenterede en overbevisende mulighed for at fortsætte med at vokse: et stort globalt fodaftryk, en forretningsinformationstjeneste, der kan udbygges, og flere investeringer i innovation i de sidste mange år. For Rel8ed er det en vigtig milepæl. Vi har derudover allerede kunnet teste synergien og vores komplementære aktiver. Historien om Coface og Rel8ed begyndte med et 1-årigt partnerskab med fokus på mellemstore og små virksomheder i Nordamerika, hvor det er svært at få adgang til dyb indsigt. Dette første samarbejde levede i høj grad op til forventningerne! Frem for alt indså vi hurtigt, at vi ved at kombinere vores talenter og branchekendskab kunne skabe noget helt unikt for markedet. 

 

Hvordan styrker opkøbet begge virksomheder?

Vores kombination vil gøre det muligt at udvide databasen i både volumen og kvalitet og udnytte hinandens analyser til at opdyrke nye kunder og risikostyring. Det vil gavne kunderne til både kreditforsikring og forretningsinformation. I dag har virksomheder brug for adgang til kvalificeret indsigt, dybdegående information og prædiktiv analyse for at styre deres forretningsbeslutninger i den rigtige retning. Sammen kan vi levere en bedre kundeoplevelse ved at hjælpe kunderne med at afdække nye relationer, finde forbedret forretningsinformation og bedre kundeemmer.

Som en tidligere startup vil vi også komme med vores iværksætterånd og innovative tilgang til at løse nye udfordringer.  Vi samarbejder med Cofaces Data Lab om at udvikle nye produkter og teste nye løsninger. Vores kombinerede ekspertise giver os mulighed for hurtigt at designe 'proof of concept' på de løsninger, vi gerne vil udvikle.

Man kan have den bedste AI i verden, men man er stadig nødt til at have et menneske til at tæmme den!

 

Hvordan er datavidenskab afgørende for virksomheder?

Vi er trådt ind i en ny tidsalder, hvor data- og informationstjenester er et vigtigt instrument for udvikling. På vores områder er evnen til at analysere og forbinde data en vigtig komponent i beslutningstagning, risikostyring og kreditforsikring.

Data og kunstig intelligens (AI) er en del af den måde, verden kører på! Så ja, vi synes alle, at det er besværligt at indtaste data i et CRM-værktøj, men i dag er data afgørende, hvis man vil sælge noget! Forestil dig, at du vidste, hvad dine potentielle kunder gik efter, så dine marketingmedarbejdere kunne designe indhold, der var direkte rettet mod at hjælpe de mennesker, du har som målgruppe. Hvad nu, hvis din salgsindsats var så skræddersyet, at alle kundeemner på din liste allerede lå i den prioriterede kategori?

Det er dog en forkert strategi at udvikle AI-løsninger uden også at investere i ekspertise og talenter. Vi har viden og evnerne til at udvikle meget hurtige prognosemodeller baseret på data og AI. De nuværende teknologier er kraftfulde, men de løser ikke et reelt problem. De hjælper kun folk med at træffe beslutninger. Jeg tror virkelig på balancen – og også begrænsningerne – i AI-maskinen og vigtigheden af at bruge både data og menneskelig intelligens i vurderingerne. Dette er kernen i vores tro på at drive forretning: Man kan have den bedste AI i verden, men man er stadig nødt til at have et menneske til at tæmme den. Hos Rel8ed kalder vi det robottræning!

Gå mere i dybden med den fulde landerisikovurdering

Se vores løsning