7 tips til effektiv kreditstyring og reduktion af forretningsrisici

Den nuværende økonomiske situation kan føre til store likviditetsproblemer for mange virksomheder. Det kan være afgørende for din virksomheds levedygtighed at forhindre misligholdelser eller hurtigt inddrive tilgodehavender. For at hjælpe dig med at få bedre indsigt i din egen kreditstyring og forebygge risici kan du se vores 7 tips til, hvordan du beskytter din virksomhed.

1. Sørg for kontakt til andre i virksomheden end sælgeren

 

Salgsstyring og fakturahåndtering er to separate funktioner. Det er vigtigt, at du også har kontakt med dem, der er ansvarlige for regnskaberne.

Vi anbefaler også, at du etablerer klare retningslinjer for betalingsbetingelser til kunderne, herunder kreditbetingelser, kreditgrænser og betalingsfrister. Du bør kommunikere disse politikker til kunderne på forhånd for at undgå misforståelser.

Du kan også overveje at tilbyde rabatter eller andre incitamenter til kunder, der betaler deres regninger tidligt. Det kan være med til at tilskynde til rettidig betaling og forbedre cashflowet.

 

2. Undersøg virksomheden

Før du indgår en aftale om kreditvilkår, bør du tjekke kundens kreditværdighed ved at se på deres kredithistorik, kreditscore og betalingshistorik. Det kan hjælpe dig med at undgå kunder, som sandsynligvis ikke vil betale deres regninger.

Hvis du ikke har ressourcerne til at gøre det, kan Coface gøre det for dig. Tjek vores kreditrapporter, vores Credit Score (DRA) eller Cofaces kreditanbefalinger for at styre kreditrisikoen i din organisation.

 

3. Hold dig informeret ved at tale med kolleger

Beskyt din virksomhed med en kreditforsikring: Det er en måde at outsource evalueringen og overvågningen af din portefølje på, drage fordel af inkassotjenester og blive betalt i tilfælde af misligholdelse.

 

4. Sørg for at forsikre dine forretningstransaktioner

Beskyt din virksomhed med en kreditforsikring: Det er en måde at outsource evalueringen og overvågningen af din portefølje på, drage fordel af inkassotjenester og blive betalt i tilfælde af misligholdelse.

> Mere om Coface's kreditforsikringsløsninger

 

5. Giv ikke forlængelser af kredittiden uden videre

Hvis en kunde er forsinket med en betaling, skal du følge op med det samme og sende en betalingspåmindelse. På den måde kan du undgå langvarige betalingsforsinkelser og potentiel misligholdelse.

 

6. Opbevar eller bed om dokumentation

Opbevar eller bed om dokumentation for leverede varer eller udførte tjenester. Det sikrer, at kunden ikke har nogen undskyldninger for at holde betalingen tilbage senere.

Vær på vagt. Når du indgår særlige betalingsaftaler, kan du være fleksibel, men sørg for at dokumentere alle aftaler og følge nøje op på dem.

 

7. Administrer kredit med passende værktøjer

Prøv at automatisere kreditstyringsprocesser som kreditkontrol, fakturering og betalingspåmindelser. Det kan hjælpe med at strømline driften, reducere fejl og spare tid, som du kan bruge til at udvikle din virksomhed.

Overvåg regelmæssigt dine kunders kreditværdighed for at sikre, at de overholder deres betalingsforpligtelser. Det gør det lettere at identificere potentielle problemer og hurtigt træffe korrigerende foranstaltninger.

Coface tilbyder effektive overvågningsløsninger, der advarer dig, når situationen for en af dine kunder ændrer sig.

 

Bonus tip: Søg professionel rådgivning

Hvis du er i tvivl, så spørg en finansekspert eller en ekspert i kreditstyring som Coface til råds. Vi kan rådgive dig om, hvordan du håndterer kredit effektivt og minimerer din kommercielle risiko. > Kontakt os nu!